Unakazio Chelsea, ostao bez posla, pa nakon dugih pregovora odbio evropskog velikana

Potter neće u Ajax

Unakazio Chelsea, ostao bez posla, pa nakon dugih pregovora odbio evropskog velikana

Eldar Ganibegović

Graham Potter je prethodnih sedmica bio u pregovorima za novi posao, no odbio je evropskog velikana za koji nastupa i reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Navijači Chelseaja ga se ne sjećaju po lijepom. Bilježio je dosta loših rezultata i nakon toga je Graham Potter dobio otkaz.

Bez posla je engleski stručnjak još od aprila 2023. godine nakon što je 31 utakmicu vodio Chelsea i u prosjeku osvajao 1,42 boda po utakmici.

Sada se Grahamu Potteru ukazala nova šansa za posao i to u Nizozemskoj, ali je on nakon dugih pregovora odbio.

Naime, za njegovim uslugama bio je zainteresovan bivši evropski prvak, Ajax, ali sada je jasno da od toga neće biti ništa.

Navodno je Potter bio veoma zainteresovan, ali kako su pregovori odmicali i kada je detaljnije upućen u projekat, donio je odluku da se zahvali na ponudi.

Oglasi

Povezivao se Potter još s preuzimanjem Crystal Palacea i Manchester Uniteda, ali ništa konkretno na tom polju još nismo vidjeli i sve su prilike da niti nećemo.

Podsjetimo, on je ranije u karijeri vodio Brighton, Swansea i Ostersunds. Ustvari je i najuspješniji bio u Švedskoj gdje je na 224 utakmice bilježio prosjek poena 1,71 po meču.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sa švedskim klubom osvojio je i jedini trofej u trenerskoj karijeri, Kup Švedske 2017. godine.

Ostaje da vidimo šta će dalje biti s 48-godišnjim stručnjakom i kada će se vratiti na posao, te koji će tim preuzeti. Očekuje se da to bude ovog ljeta. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi