Užasne scene: Atletičar kladivom teško povrijedio sudiju
(AP Photo/Lee Jin-man)

Ispalo mu kladivo

Užasne scene: Atletičar kladivom teško povrijedio sudiju

M. Šljivak

Atletičar iz Kuvajta Ali Zankawi teško je povrijedio sudiju na Azijskim igrama koje se održavaju u Kini. On je nenamjerno sudiju pogodio kladivom

Reprezentativac Kuvajta u bacanju kladiva Ali Zankawi teško je povrijedio sudiju na Azijskim igrama.

Al Zankawi je slučajno ispustio kladivio prije nego što je uspio da ga baci. Nažalost, ono je završilo na nozi nesretnog sudije.

Sudija je zadobio otvoreni prelom noge. Jasno je to bilo vidljivo jer je trpio ogromne bolove, ali srećom odmah mu je pružena pomoć.

Oglasi

I atletičar mu je odmah prišao. Rukama je pokušao koliko-toliko zaustaviti krvarenje prije nego što je ljekarski tim stigao na mjesto događaja.

Sudija je prebačen u bolnicu. Zadobio je otvoren prelom potkloljenice i po hitnom postupku je operisan.

Pogledajte ovaj zaista nevjerovatan trenutak i nešto što se ne viđa često na atletskim takmičenjima.

Naravno, povrede se dešavaju. Bilo je i u prošlosti povreda, ali ovakve scene su zaista teške.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi