U Srbiji ne može bez skandala ni kad se slave pobjede

Nije bilo mjesta za čudesnu Ivanu Vuletu

U Srbiji ne može bez skandala ni kad se slave pobjede

M. Šljivak

Košarkaši Srbije i Novak Đoković skupa su proslavili velike uspjehe koje su ostvarili protekle sedmice. Košarkaši su slavili srebro na Svjetskom prvenstvu, a Đoković osvajanje US Opena. Mnogi su se pitali zašto tu nije bila svjetska prvakinja u skoku u dalj Ivana Vuleta, a ona je brzo reagovala i objasnila je situaciju.

Srbija je prije dva dana proslavila velike uspjehe košarkaša i Novaka Đokovića. U Beogradu su spektakularno dočekani košarkaši koji su uzeli srebrenu medalju na Svjetskom prvenstvu, zlatni basketaši i Novak Đoković koji je u New Yorku došao do 24. Grand Slama karijere osvajanjem titule na US Openu.

Određeni mediji u Srbiji izvijestili su kako su u slavlju trebale učestvovati odbojkašice koje su bile srebrene na prvenstvu Evrope, te najbolja atletičarka Ivana Vuleta, koja je nedavno osvojila svjetsko zlato u Budimpešti.

Na konstataciju da one nisu prisustvovale zbog zauzetosti reagovala je Vuleta i na Twitteru je jasno napisala.

"Ja samo ne idem nigdje nepozvana. Između ostalog", poručila je jedna od najboljih atletičarki svijeta.

Oglasi

Ivana je 20. augusta skokom od 7.14 metara došla do svjetskog zlata i još jednom je potvrdila vrhunsku klasu.

Međutim, za nju očigledno nije bilo mjesta na slavljeničkom postolju bez obzira što je i ranijih godina konsantno donosila medalje za Srbiju.

Prije zlata iz Budimpešte imala je dvije svjetske titule u dvorani, pet evropskih zlata u dvorani i na otvorenom, bronzu s Olimpijskih igara u Rio de Jenieru, te brojne druge medalje.

Vuleta očigledno ne želi nikome da se nameće, a mnogi su njen izostanak predstavili kao veliki minus za organizatore.

Top Komentari

dsimic
Sportska nacija,šta medalja i velikih uspjeha u samo par dana.
1 0
komentator1
Zasto nema Turskih zastava??? Serbia je Turkye!!!
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi