Amel Tuka šesti u Lozani

Na utrci Dijamantske lige

Amel Tuka šesti u Lozani

A. Čaušević

Amel Tuka je završio šesti u trci na 800 metara na mitingu Dijamantske lige u Lozani. 

Najbolji bh. atletičar je na početku trke bio među četiri najbolja, da bi u finišu ostao bez snage te je pao na šesto mjesto.

Pobjedu je odnio Marco Arop s vremenom 1:44.50, a drugu poziciju zauzeo je Ferguson Rotich.

Tuka je dionicu otrčao za 1:45.98 što mu je bilo dovoljno da osvoji tri boda te stigne do 12 bodova u ukupnom poretku takmičenja.

Naredna utrka Dijamantske lige je u subotu kada ća Tuka nastupiti u Parizu. Utrku iz Lozane možete pogledati ovdje.

Top Komentari

DR_GAZiJA
Od kako je politika PROTKALA njegov zivot, sve cesce je 5, 7, 8..a sve VISE IZGOVORA..Kapa dole TUKA, ali to je SUHA ISTINA.
5 3
Halland
Bravo amele,to je dobar rezultat s obzirom na istuaciju s ozljedom i vremenskim uvjetima koji su bili…Ponosni smo na tebe i znamo da ce prsvi rezultat tek doci ??????
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi