Tuka: Ekseri su mi se zabili u nogu, ali želio sam časno proći kroz cilj

Bh. atletičar se vratio iz Tokija

Tuka: Ekseri su mi se zabili u nogu, ali želio sam časno proći kroz cilj

H. Zilić

Bh. atletičar Amel Tuka stigao je u Sarajevo nakon nastupa na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Tuka se plasirao u finale utrke na 800 metara gdje je zauzeo šesto mjesto što je jedan od najboljih palsmana Bosne i Hercegovine na Olimpijskim igrama.

Po dolasku na aerodrom Tuka se obratio medijima, a prvo je komentarisao finalnu utrku.

"Krenuo sam dobro, posebno kada sam vidio da sam druga staza, što je jako loše jer su prve dvije najgore. I drugi su krenuli odlično i našao sam se u sendviču. Bilo je guranja i vidio sam da hoće svi da uđu u prvu stazu. Kada smo ulazili u drugu krivinu, Amos je bio ispred mene. Nije bila ni trunka namjere, kako je pravio korak, krenuo sam desnom nogom i direktno smo se sudarili", rekao je Tuka i dodao:

"Ekseri su mi se zabili u mišić i ugašen sam bio. Nisam imao osjećaj u nozi i ne znam kako sam završio utrku. Na prvu je to bio šok i pitanje da li da odustanem, ali se odluka donosi u sekundi. Idem do kraja, odlučio sam i želio sam proći časno kroz cilj, a ne da me neko ubacuje kao što se dešavalo s atletičarima koji su padali i ostajali bez šprinterice, što po meni nije korektno."

Tuka smatra da su sva dešavanja u Tokiju jedna velika pouka za dalje i da za veliki rezultat treba imati i faktor sreće.

Bosna i Hecregvoina je bez olimpijske medalje još uvijek, a Tuka je i to prokomentarisao.

"Toliko malo nam je pomoglo da dođemo do finala. Za medalje mora biti sve posloženo i podići se na viši nivo. Ja moram sam formirati svoj tim, od nutricioniste, psihologa i fizioterapeuta i to je moja briga. Ko god od drugih sportista dođe na ovaj nivo, dobija to. Ne trebaju nam sredstva, već samo uvjeti. Da nam se plate vrhunski psiholozi, doktori. Uvijek se može naći način i to bi nam olakšalo", riječi su našeg najboljeg atletičara.

Za Tuku sada slijedi period oporavka, a nakon toga i nastupi u okviru Dijamantske lige.

Top Komentari

Krosteutegurovic
Gdju su sad oni levati što pišu da su kod nas sami anti talenti, evo čovjek je sve rekao koliko se ulaže u naše sportiste. Svaka tebi čast majstore, ti si dobro i dogurao., tako da se tu nema šta zamjeriti.
10 0
jeroha1987
Daj ne serite vise majke vam ,nikad nije do vas,vazda je nesta i neko kriv.Ovom ekseri,onog za kuglu neko iznervir'o itd itd zato nikad nista ni osvojit nece
0 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi