Bratska ljubav: Reakcija Tuke kada je Pezer ušao u finale je priča za sebe!

Sjajan gest

Bratska ljubav: Reakcija Tuke kada je Pezer ušao u finale je priča za sebe!

A. Čaušević

Dvojica bh. atletičara su ušla u finale u disciplinama u kojim se takmiče.

Nakon što je Amel Tuka izborio plasman u finale u trci na 800 metara, danas je Mesud Pezer sebi osigurao finale u bacanju kugle.

Pezer je bio zaista odličan, te je već nakon druge serije bacio hitac dovljan da se nađe u krugu najboljih. Kuglu je bacio 21 metar 33 centimetra te je bez problema prebacio kvalifikacionu normu.

Njegov nastup je s dosta pažnje pratio i Tuka koji nije krio oduševljenje zbog novog uspjeha bh. atletike. Pezerov uspjeh je proslavio praktično kao da je on u pitanju.

"Takoooo jeeeeeeeee! Mesud Pezer je u finaluuuuu", poručio je Tuka putem društvenih mreža.

Takoooo jeeeeeeeee!!!! MESUD PEZER JE U FINALUUUUUUUU ❤️🇧🇦❤️

Posted by Amel Tuka on Tuesday, August 3, 2021

I Pezer je bio presretan što se našao u finalu. Potvrđuje to i njegova prva izjava.

"Presretan sam zbog mojih Bosanaca i Hercegovaca što sam im ovaj dan učinio ljepšim, što će se zastava Bosne i Hercegovine naći u finalnoj seriji discipline bacanja kugle u Tokiju. A u finalu sve je moguće, ko zna šta se može desiti uz malo sportske sreće", poručio je naš atletičar.

Finale bacanja kugle je na rasporedu u četvtak, 5. augusta po centralnoevropskom vremenu.

Top Komentari

dadoodad
Bravo momci, nekad nismo svjesni kolini je uspjeh ući u finale najvećeg svjetskog takmičenja u ovako atraktivnim disciplinama. Nažalost, država ima sve manje i manje sluha za ovakve uspjehe. Sretno u finalu
10 0
ja_doso_nako
Svaka cast momci! Samo jako! Da nam vratite sa medaljama ABD!
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi