Amel Tuka pokazao zašto će atletičari imati ogromne probleme u Dohi

Sutra počinje 17. Svjetsko prvenstvu u atletici

Amel Tuka pokazao zašto će atletičari imati ogromne probleme u Dohi

Endin Čaušević

Doha će narednih desetak dana bio u centru pažnje jer sutra počinje Svjetsko prvenstvu u atletici.

Katar i Doha su maksimalno spremni za početak SP-a u atletici i mora se priznati da atletičari zaista imaju vrhunske uslove kada je u pitanju organizacija. Međutim, veliki problem predstavljaju visoke temperature u Dohi.

Na Svjetskom prvenstvu će i Bosna i Hercegovina imati svoje predstavnike, a to su Amel Tuka koji se takmiči u utrci na 800 metara, te bacači kugla Mesud Pezer i Kemal Mešić.

Tuka u odličnoj formi dočekuje SP, a u Dohu je došao kao najbrži Evropljanin iz ove sezone, te će braniti bronzu s prošlog SP-a.. Naš najbolji atletičar stigao je u Dohu već u utorak kako bi se što bolje pripremio, a svojim fanovima na Instagramu pokazao je zašto je to uradio.

Naime, Tuka je znao da će svi atletičari imati ogromnih problema zbog visokih temperature i ogromne vlažnosti vazduha. Bh. atletičar je večeras odradio još jedan trening, a iako je trenirao u večernjim satima temperatura je bila čak 35 stepeni, a vlažnost vazduha nevjerovatnih 80%.

Zbog toga je Tuka odlučio da ranije otputuje u Dohu kako bi se što bolje navikao na ove uslove. No, činjenica je da je to uradila većina atletičara jer znaju šta ih čeka na ovom izdanju Svjetskog prvenstva.

Top Komentari

yossarian
Samo naprijed Amele kralju.
7 1
svasta
Alah da ti pomogne sretno
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije