Amel Tuka u utorak putuje za Dohu

Nastupa na Svjetskom prvenstvu

Amel Tuka u utorak putuje za Dohu

E. Čaušević

Narednog petka počinje najveći atletski događaj ove godine, a to je Svjetsko prvenstvo koje se održava u Dohi u Kataru.

Najbolji bh. atletičar Amel Tuka nalazi se u veoma dobroj formi pred nastup na Svjetskom prvenstvu u Dohi nakon što je slavio na atletskom mitingu u Minsku.

Tuka sigurno ima velika očekivanja od SP-a u Dohi koje se održava od 27. septembra do 6. oktobra. Bh. atletičar želi postići što bolji rezultat i zbog toga će put Dohe ranije nego većina atletičara.

Naime, Tuka već u utorak putuje za Dohu gdje će odraditi nekoliko treninga prije početka Svjetskog prvenstva. Na taj način naš atletičar se želi privići na klimu u Dohi i što volje spremiti za izazove koje ga očekuju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi