Amel Tuka se oglasio na Facebooku, a Edin Džeko sve oduševio svojim komentarom

Bh. atletičar sutra nastupa u finalu SP-a u Dohi

Amel Tuka se oglasio na Facebooku, a Edin Džeko sve oduševio svojim komentarom

E. Čaušević

Najbolji bh. atletičar Amel Tuka sinoć se plasirao u finale Svjetskog prvenstva koje se održava u Dohi.

Tuka je sinoć u polufinalu bio na odličnom nivou i završio je na prvom mjestu u vremenu 1:46.63. Naš atletičar se tako plasirao u finale Svjetskog prvenstva koje je na rasporedu sutra u 21:10 sati.

Jutros se bh. atletičar oglasio na Instagramu s emotivnom porukom koju je objavio i na svom Facebook profilu. Poznato je da je Amel veoma religiozna osoba i da često iskoristi priliku da se zahvali Bogu.

Tuka je objavio fotografiju sa sinoćnje utrka uz opis: "Moj uspjeh zavisi samo od Tebe". U komentarima se oglasio i kapiten bh. reprezentacije Edin Džeko koji je Tuki poslao jasnu poruku i dao veliku podršku.

"Druže, prijatelju, raketo. Sve što si dosad učinio za sebe, za svoju porodicu, za Bosnu i Hercegovinu, bilo je veliko. Sutra trči prvo za sebe, pa onda za sve nas i opušteno brate. Svi znamo koliko si sebe uložio u sve ovo, koliko si se stvari odrekao, da bi sutra bio tu gdje jesi. Šta god da bude, ti si već naš ponos, a sa vjerom u Boga, nadam se da ćeš uspjeti ostvariti svoje i naše snove i donijeti nam još jednu medalju. Neka ti je sa srećom brate!", napisao je Edin Džeko i dobio veliki broj lajkova za svoj komentar.

Top Komentari

Ibro
Veliki borac
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi