Amel Tuka treći u Monte Carlu
(Foto: EPA)

Odličan rezultat

Amel Tuka treći u Monte Carlu

M. Šljivak

Najbolji bh. atletičar Amel Tuka nastupio je večeras na mitingu Dijamantske lige u Monte Carlu.

Tuka je u zaista žestokoj konkurenciji na kraju osvojio treće mjesto sa rezultatom 1:43.62, što mu je najbolji rezultat sezone.

Nijel Amos iz Bocvane je slavio sa najboljim rezultatom godine 1:41.89, dok je na drugom mjestu završio Rotich Ferguson iz Kenije.

Amel je kao i uvijek imao nešto skromniji start. Držao se na začelju dosta dugo, ali je imao sjajan finiš i uspio je doći do trećeg mjesta.

Nedostižni su bili fantastični Amos i Ferguson, pa se bh. atletičar morao zadovoljiti trećim mjestom, ali je istrčao svoj najbolji rezultat sezone.

Top Komentari

dragonBH
Lagano ulazi u formu, samo naprijed!!!
6 0
OR7
ma bravo Zmaju......
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi