Tuka ostao bez polufinala na Svjetskom prvenstvu

Nije uspio

Tuka ostao bez polufinala na Svjetskom prvenstvu

E. Oštraković

Najbolji bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka zauzeo je 7 mjesto u utrci na 800 metara i tako je ostao bez polufinala na Svjetskom prvenstvu.

Prvi je bio Kipngetich sa vremenom 1:47:63, a na drugoj poziciji nalazi se Sedjati sa 1:47:87. Treće mjesto odnio je Ordonez sa vremenom 1:47:97.

Amel Tuka ovu trku je završio na sedmom mjestu.

Prvi dio trke Tuka je bio tu, pri samom vrhu, ali kako je utrka odmicala, tak oje Tuka padao i na kraju je završio sedmi.

Tuka je osvojio bronzu na Svjetskom prvenstvu u Pekingu 2015. godine, te srebro na takmičenju u Dohi 2019. godine.

Nažalost, 2017. godine je završio tek na 21. mjestu nakon što nije prošao dalje od kvalifikacija.

Ukupno ima sedam kvalifikacijskih grupa, a u polufinale će proći najbolja trojica iz svake grupe, te trojica s najboljim vremenima iz svih grupa.

Top Komentari

izvoristine
Tuka poceo da se bruka!
1 0
Carmagle
SDA smece
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi