Šta se dešava sa Amelom Tukom: "Period kroz koji prolazim..."

Jako loš rezultat je imao sinoć

Šta se dešava sa Amelom Tukom: "Period kroz koji prolazim..."

Samir Mlaćo

Bh. atletičar Amel Tuka nije u formi u kojoj smo ga navikli gledati.

Prolazi Tuka kroz težak period, a sinoć je na Srebrenom atletskom mitingu u Madridu završio na posljednjem mjestu sa vremenom 1.47.83.

Nije uspio popraviti vrijeme od 1.47.30 koje je imao posljednji put u Španiji, a zanimljivo da je najavio brzu utrku i jaku konkrenciju, ali i vjerovao u dobar rezultat.

Prvi je završio Francuz Gabriel Tual sa vremenom 1.44.46., a na drugom mjestu je bio Cornelius Tuwei.

Tuka se nakon svega oglasio iz Madrida i bio iskren.

Period kroz koji prolazim kao profesionalni sportista nije nimalo lagodan! Konkurencija je izuzetno jaka u svijetu...

Posted by Amel Tuka on Saturday, July 22, 2023
Oglasi

"Period kroz koji prolazim kao profesionalni sportista nije nimalo lagodan! Konkurencija je izuzetno jaka u svijetu atletike gdje svi jurišaju prema što boljim rezultatima i plasmanima na velikim mitinzima.

Večeras nije bila moja noć, iako sam čvrsto vjerovao da će biti, da će stvari krenuti da se redaju po planu. Istina je da sam trenirao jako u posljednjem periodu, morao sam jer i dalje me očekuje dosta trka do kraja sezone. Osjećao sam taj umor u nogama, pogotovu posljednih 200m.

Ono što me uvijek izdvajalo od drugih je moje stpljenje koje me nikad nije izdalo. Kada sam bio među najboljima bio sam strpljiv, kada stvari nisu išle po planu još više sam vjerovao u stpljenje i čvrstu vjeru u novi bolji dan.
Tačno je ostalo mjesec dana do početka Svjetskog prvenstva u atletici, nema izgovora, mora se nastaviti raditi i vratiti se tamo gdje mi je i mjesto, ako Bog da!

Hvala vam na velikoj ljubavi i podršci koju mi pružate pogotovu u ovim, ponekad težim, trenucima!", napisao je bh. atletičar.

Tuka definitivno nije u formi, ali vjerujem da će se što prije se 'probuditi' i ponovo obradovati naciju.

Top Komentari

user1574859714
To su nasi sportisti. Bude treci na SP i nestane,nigdje ga vise. Nemaju kontinuiteta,gladi za pobjedama. Zadovolje se sitnicama.
0 0
C.Banks
Biće bolje Amele, samo treniraj rezultat će sam doć
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi