Amel Tuka zaplakao na dočeku u Zenici: U srcu nosim svoj narod, zastavu, Bosnu i Hercegovinu

Spektakularan doček

Amel Tuka zaplakao na dočeku u Zenici: U srcu nosim svoj narod, zastavu, Bosnu i Hercegovinu

M. Šljivak, foto: D. Kurbegović

Amel Tuka je spektakularno dočekan u Zenici.

Više hiljada Zeničana dočekalo je Amela na Kamberovića polju, a Tuka je na kraju završio u suzama.

"Veliko vam hvala što ste me ovako dočekali. Vi ste moji i izuzetno mi je drago što je moj trener sa mnom. On je zaslužan za moj uspjeh", rekao je Tuka i nastavio je:

"Izuzetno sam ponosan, a prve moje misli kada sam prošao kroz cilj su bile upravo ovo - da podijelim sa vama ovu radost. Koja bi svrha bila svega da ne mogu podijeliti sa vama. Narod svoj nosim u srcu, zastavu, Bosnu u Hercegovinu", dodao je.

Nervoze je na SP-u bilo.

"Bilo je nervoze, napetosti i smijeha, posebno ovih desetak dana u Dohi. Koliko god čovjek proba da ne misli o tome, jednostavno moraš i imaš osjećaj napetosti. To meni povećava adrenalin i volju za trkom. Drago mi je što sam donio još jednu medalju sa velikog takmičenja. Neopisivno sam ponosan, posebno jer sam se vratio nakon mnogo problema koje sam imao. To me je ojačalo još više".

Top Komentari

galaktikos1902
Hvala Allahu sto te imamo
13 1
Kiss
zaplakah i ja,da ti dragi Bog da sve u životu a najviše zdravlja
9 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi