Tuka: Zadovoljan sam, peto mjesto u najjačoj konkurenciji na svijetu

Bh. atletičar nakon utrke u Rimu

Tuka: Zadovoljan sam, peto mjesto u najjačoj konkurenciji na svijetu

Amel Tuka je danas na mitingu Dijamantske lige u Rimu istrčao svoju prvu ovogodišnju trku na 800 metara (na otvorenom), te je kroz cilj prošao kao peti sa vremenom 1:45.68.

Kako je ovo bila njegova prva trka u 2018. godini na 800 metara, Tuka nije mogao biti nezadovoljan.

"Jako sam zadovoljan trkom, kao što sam već rekao cilj mi je bio da istrčim 1:45.00 i uspio sam u tome, 1.45.68 na kraju uz odlično peto mjesto na Dijamantskoj ligi u Rimu, u trenutno najjačoj konkurenciji na svijetu", izjavio je Tuka nakon trke u Rimu, pa nastavio:

"Konačno sam se oslobodio toga da krenem puno bolje i sada mi samo treba što više trka da uđem u formu i da taj drugi krug istrčim. Ne sumnjam da će odlični rezultati doći ove godine".

"Sljedeća trka je u mojoj lijepoj Zenici i jedva čekam da trčom pred svojom publikom. Ovom prilikom pozivam sve one koji mogu doći da nas podrže i pomognu kako bismo ostvarili što bolje rezultate", dodao je na kraju naš najbolji atletičar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi