Dobrodošli na Hamad - Međunarodni aerodrom u Dohi

Zdanje koje nikoga neostavlja ravnodušnim

Dobrodošli na Hamad - Međunarodni aerodrom u Dohi

S. Grebović

Prijestolnica Katara će ove godine od 28. septembra do 6. oktobra ugostiti najbolje atletičare u okviru Svjetskog ateltskog prvenstva. Najprestižniji atletski događaj godine će se održati na spektakularnom Khalifa stadionu u Dohi, koji će u slučaju da to bude potrebno, imati na raspolagađu rashlađujuću tehnologiju za takmičare i posjetioce.

Činjenica je da Katar polako postaje top destinacija što se tiče organizacije najvećih sportskih manifestacija, a tome svjedoči i činjenica da će ova mala arapska država biti domaćin Svjetskog prvenstva u fudbalu 2022. godine.

Osim tog događaja, Katar je ove godine bio domaćin i drugih prestižnih takmičenja kao što su FIBA 3x3 takmičenje u uličnoj košarci, Svjetsko prvenstvo u maratonskom plivanju, zatim nacionalna prvenstva u konjičkim trkama, skvošu i amaterskom golfu, mnogi teniski turniri iz ATP i WTA serija te trka Moto GP šampionata za Veliku nagradu Katara.

Na pomenutom stadionu Khalifa će ove i naredne godine biti održano Svjetsko klupsko prvenstvo u fudbalu, što će biti odlična test provejra za Mundijal 2022.

Katar se kao domaćin pokazao u najpozitivnijem svjetlu, jer pruža idealne uslove za sve posjetioce i takmičare u svim sportovima. Ljubazni domaćini će se uz pomoć oko četiri hiljade volontera potruditi da Vaš boravak u ovoj arapskoj zemlji protekne u najboljem mogućem redu.

Udobnost, sigurnost, kvalitetna usluga, sofisticiranost, elegancija i visoka kvaliteta putovanja su stvari koje traži svaki putnik, a pronaćićete ih na Hamad Međunarodnom aerodromu u Dohi, domu kompanije Qatar Airways.

Image result for hamad airport

Dizajniran za putnike kako regionalne tako i međunarodne, nudi sadržaje koji prilagođeni s vim korisnicima bez obzira na starosnu dob. Zahvaljujući funkcionalnim ulazima i brzim sistemom provjere gužve su svedene na minimum.

Zračna luka je dizajnirana s ciljem da isključivo putnik bude u prvom planu. Aerodrom posjeduje 138  šaltera za prijavu, koji rade relativno brzo, obilje servisnih stolova, kolica za ručnu prtljagu, dječjih kolica i ostalog. Također, u krugu zračne luke nalazi se veliki broj restorana, kafića, dječijih igraonica i drugih popratih sadržaja.

Image result for qatar airways hamad airport

Sama građevina je napravljena u modernom, a u isto vrijeme i orijentalnom stilu koja odiše elegancijom i profinjenošću, a također putnicima je na raspolaganju i hotel Oryx koji posjeduje preko 100 luksuznih soba.

Nema sumnje da ovaj  aerodrom ispunjava sve uslove za ugodan i bezbjedan boravak svih putnika koji su se opredijelili baš za Katar kao njihovu destinaciju.