Heco i Salkić postigli nove rekorde BiH, Redžić prvi u skoku u vis
Mediha Salkić oborila državni rekord u bacanju kugle u dvorani

Uspješan nastup na mitingu u Beogradu

Heco i Salkić postigli nove rekorde BiH, Redžić prvi u skoku u vis

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nakon odličnih nastupa na dvoranskom mitingu u Novom Sadu članovi Atletskog kluba Zenica postigli su odlične rezultate i na Novogodišnjem atletskom Mitingu u Beogradu, a u organizaciji Atletskog kluba “Crvena Zvezda”.

Bila je ovo ujedno i posljednja atletska manifestacija na stazi u 2019. godini. Na ovom prestižnom takmičenju, zenički atletičari upisali su i dva rekorda BiH u seniorskoj konkurenciji. 

Sedin Heco u disciplini troskok s preskočenih 15,55 m i Mediha Salkić u bacanju kugle sa 14,31 metara. Zlatnom medaljom u Beogradu se okitio i Maid Redžić u skoku u vis s preskočenih 209 centimetara. Njegov klupski kolega Samir Hodžić u istoj disciplini bio je drugi s preskočenih 200 centimetara. 

Na memorijalnoj trci „Ismail Maki Mačev“, Adis Hodžić je u disciplini 400 m zauzeo je solidno šesto mjesto. Amel Aščerić na 200 m bio je deveti, kao i Ajdin Haseljić na 60 m u kategoriji juniori. Mlada Irna Kapković u skok u dalj zauzela je osmo mjesto kod pionirki, dok je u disciplini skok u dalj bila četvrta

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi