I migranti dali svoj doprinos u organizaciji SP-a u atletici

Sjajna gesta organizatora

I migranti dali svoj doprinos u organizaciji SP-a u atletici

S. Grebović

Iako prodaja karata za Svjetsko prvenstvo u atletici teče ubrzanom dinamikom, organizatori će se potruditi da dio ulaznica podijele i onima koji nisu u mogućnosti sebi da prijušte praćenje ovog prestižnog događaja.

Izvori do kojih je stigao britanski Guardian kažu da je u prvih 10 dana prodaje kupljeno preko 50 hiljada ulaznica na sve dane takmičenja, koje svečano počinje u petak 27. septembra.

Prosječna cijena ulaznica iznosi 60 katarskih rijala (oko 28KM), što je manje-više prihvatljivo posebno za katarske standarde. Iako prodaja karata ide i više nego dobro, organizatori će određeni broj podijeliti i migrantima koji su radili na organizaciji samog takmičenjima, kao i njihovoj djeci.

Image result for falah official mascot qatar 2019

"Sigurno da je dobra stvar što  će ljudi svih staleža biti u mogućnosti da gledaju uživo ovaj spektakt. Vjerujemo da ćemo tako nadahnuti čitavu novu generaciju zaljubljenika u 'kraljicu sportova' ", riječi su glasnogovornika.

Očekuje se da će više od 1800 sportaša iz oko 150 zemalja sudjelovati na Svjetskom prvenstvu koje će se po prvi put održati na Bliskom Istoku.

Slikovni rezultat za doha 2019 athletics

Iz organizacionog odbora obećavaju spektakl svim učesnicima, ali i gledaocima pored malih ekrana. Vrijedi napomenuti da će na SP-u nastupiti i dva naša predstavnika.

Amel Tuka koji će na stazu istrčati 28. septembra od 16:05 kada su na rasporedu kvalifikacije za trku na 800 metara, dok će bh. bacač kugle Mesud Pezer nastupiti u kvalifikacijama 2. oktobra od 16:45.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi