Qatar Airways - nacionalni brend i ponos Katara

Jedna od najjačih kompanija na svijetu

Qatar Airways - nacionalni brend i ponos Katara

S. Grebović

Qatar Airways je s ponosom jedna od najmlađih aviokompanija koja svojim djelovanjem pokriva svih šest naseljenih kontinenata na svijetu.

Zahvaljujući 'feedbacku' njihovih putnika, Qatar Airways je s pravom najbrže rastuća svjetska avio-kompanija.

Qatar Airways svakodnevno povezuje više od 160 destinacija širom svijeta, s flotom zrakoplova najnovije generacije. Kompanija posjeduje i aerodrom s pet zvjezdica, smješten u Međunarodnoj zračnoj luki Hamad u Dohi, u Kataru gdje je njihovo sjedište.

Jeste li avanturista ili običan putnik? Jeste li u potrazi za romantičnim odmorom ili zabavom za čitavu porodicu?

Jednostavno odaberite jedan jednu rutu putovanja, odaberite budžet i trajanje leta, a opcije će Vam se automatski ponuditi. Da biste vidjeli alternativna odredišta, samo prebacite ili poništite bilo koji od stilova odmora i izmijenite trajanje leta, a rezultat će se automatski ažurirati.

Putovanja uključuju kombinaciju komfora, usluge i sigurnosti pri letu. Općenito, danas ljudi putuju mnogo više nego ikada prije. Uz širinu pokrivenosti mreže danas, gotovo nijedno odredište na zemaljskoj kugli nije nedostižno. Zbog toga je predanost usluzi najvažnija.

Image result for qatar airways

Od svog osnivanja 1997. godine, Qatar Airways je dobijao brojna priznanja i nagrade, tako postavši jedna od najelitnijih avio-kompanija na svijetu. Vodeća stranica za rangiranje aerodroma Skytrax, Qatar Airways je ocjenila sa maksimalnih 5 zvijezdica.

Izglasana je i kao naj avio-kompanija godine od strane pomenutog savjetodavnog društva za 2011., 2012., 2015., 2017. i ovu 2019. godinu.

Ova laskava priznanja samo su jedan od dokaza zašto je baš Qatar Airways najčešći odabir miliona putnika širom planete.