Kladionice kažu: Tuka i Rudisha prvi favoriti za zlato

Na finalnoj utrci na 800m u Pekingu

Kladionice kažu: Tuka i Rudisha prvi favoriti za zlato

Amel Tuka će sutra u finalnoj utrci na 800 metara juriti prvu medalju za Bosnu i Hercegovinu u historiji svjetskih prvenstava u atletici.

Nakon što je bez većih problema 'pomeo' konkurenciju u četvrtfinalu i polufinalu, našem najboljem atletičaru sada predstoji borba za odličja.

Interesantno je pogledati predviđanja svjetskih kladionica, koje su u svoje liste uvrstile i utrku na 800 metara, koja je daleko najzanimljivija domaćoj sportskoj javnosti.

Prema mišljenju stručnjaka, Amel Tuka i David Rudisha imaju podjednake šanse za zlatnu medalju, a na pobjedu obojice se nudi identičan koeficijent (2,50). Njih dvojica su prvi favoriti za najsjajnije odličje utrke koja će se održati sutra s početkom u 14:55.

Treći favorit je Rotich (7,00), a zatim slijede Kszczot (13,00), Bosse (17,00), Kipketer (18,00), Balla (25,00) te Belhanbel (30,00).

Zanimljivo, kladionice gotovo sigurno vide Tuku na postolju, budući da koeficijent na osvajanje medalje iznosi mizernih 1,15.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.