Loš nastup Amela Tuke, ništa od finala

Evropsko prvenstvo u Berlinu

Loš nastup Amela Tuke, ništa od finala

Naš najbolji atletičar Amel Tuka je danas nastupio u prvoj polufinalnoj utrci na 800 metara na Evropskom prvenstvu u Berlinu i ostvario dosta loš rezultat.

Tuka se našao u polufinalnoj utrci u dosta jakoj konkurenciji sa, između ostalih, Andreasom Bubeom, Guyjem Learmonthom i Saulom Ordonezom.

Naš atletičar je otvorio utrku u svom stilu, čuvao je snagu za finiš, ali na kraju nije uspio doći do jedne od prve tri pozicije koje bi ga odvele u finale.

Amel Tuka je završio na pretposljednjem, sedmom mjestu sa vremenom od 1:47.24.

Prvo mjesto u ovoj polufnalnoj utrci je pripalo Šveđaninu Andreasu Krameru koji je trku istrčao u vremenu 1:46.16. Drugi je bio Bube (1:46.40), a treći Mateuzs Borkowski (1:46.54).

Inače plasman u finale će izboriti prva trojica iz svake od dvije polufinalne trke, te naredna dva najbrža atletičara. Finale na 800 metara je na rasporedu sutra u 20:30 sati.

Top Komentari

ratip irats
Steta...
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti