Maratonska utrka na SP-u će biti održana na najljepšoj rivi na svijetu

Spektakularni ponoćni maraton

Maratonska utrka na SP-u će biti održana na najljepšoj rivi na svijetu

S. Grebović

U petak će zvanično početi najiščekivaniji atletski događaj godine, Svjetsko prvenstvo Doha 2019.

Biće to 17. po redu smotra najboljih atletičara na svijetu, koja će od 27. septembra do 6. oktobra ugostiti oko 2000 najboljih u ovom sportu.

Domaćin će biti Doha, odnosno spektakularni stadion Khalifa na kojem će biti održana takmičenja u svim disciplinama. Izuzetak će biti maratonska utrka koja će biti organizovana van stadiona, tačnije na prelijepoj rivi Corniche dugoj sedam kilometara.

Ova maratonska trka će biti specifična i po tome što će biti održana tačno u ponoć zbog nesnosnih vrućina koje tokom dana vladaju u ovoj zemlji. Tako će muška trka startovati 5. oktobra u tačno u ponoć, dok je ženska na rasporedu 28. septembra također u ponoć.

Organizatori su priopćili da će putevi oko rive biti zatvoreni za saobraćaj kako bi gledatelji mogli iz blizine mogli posmatrati ovaj spektakl.

Pored maratona, na pomenutoj rivi će biti održana trka u brzom hodanju također u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Inače, riva Chorniche je 2018. godine od strane poznatog turističkoj sajta Cntraveler proglašena za najljepšu rivu na svijetu, slike govore same za sebe o kakvoj se ljepoti radi.

Image result for Corniche doha

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi