Mesud Pezer u finalu Evropskog prvenstva!
(Foto: EPA) Iako nije ispunio normu, hitac od 20.16 metara je bio dovoljan za plasman Mesuda Pezera u finale.

Alić i Mešić završili nastup u kvalifikacijama

Mesud Pezer u finalu Evropskog prvenstva!

Danas su na Evropskom prvenstvu u Berlinu nastupila trojica bh. bacača kugle, a najbolji rezultat je ostvario Mesud Pezer.

Danas su održane kvalifikacije u bacanju kugle, u dvije kvalifikacione grupe, a jedini od naših atletičara koji se uspio plasirati u sutrašnje finale je Meusd Pezer.

Pezer u kvalifikacionoj grupi A ima hitac od 20.16 metara koji mu je bio dovoljan za plasman u najboljih 12 i finale, iako njime nije ispunio normu (20.40).

U grupi A je nastupio i Kemal Mešić, ali je bilo jasno da će on ostati bez finala jer je imao hitac od tek 18.70 metara.

Svoj nastup u kvalifikacionoj grupi B je imao i Hamza Alić, ali ni on nije uspio ispuniti normu ili otsvariti rezultat koji bi bio dovoljan da uđe među 12 najboljih. Njegov najbolji hitac danas je iznosio 19.34.

Inače, samo četvorica bacača su danas ispunila normu od 20.40, pa je ostalo osam upražnjenih mjesta za finale, koja su pripala onima sa najboljih rezultatima iako nisu dobacili normu.

Tako su normu ispunili David Stroil (20.63), Stipe Žunić (20.61), Michal Haratyk (20.58) i Aleksandr Lesnoy (20.47), dok će se u finalu takmičiti još Maksim Afonin, Nikolaos Skarvelis, Mesud Pezer, Aliaksei Nichypar, Tsandko Arnaudov, Konrad Bukowiecki, Tomaš Stanek i Bob Bertemes. Finale u bacanju kugle je na rasporedu sutra od 20:33 sati.

Top Komentari

KoloToure
Kakav fudbal samo trosimo budzet od drzave, to treba ukinuti samo kamena sa ramena i hrkljus tu imamo potencijala za velike stvari
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti