Ko 'šiša' Olimpijadu: Mo Farah ide u reality show
FOTO: EPA

U Tokiju će napasti peto zlato

Ko 'šiša' Olimpijadu: Mo Farah ide u reality show

S. Grebović

Umjesto da se priprema za Olimpijske igre u Tokiju koje bi trebale biti održane narednog ljeta, britanski atletičar će učestvovati u jednom reality showu.

Mo Farah će uzeti privremenu pauzu kako bi mogao biti dio novog britanskog reality showa "Ja sam zvijezda...izvucite me odavde!", iako bi prema svim najavama terbao učestvovati na Olimpijskim igrama u Tokiju na ljeto 2021. godine, objavila je u ponedjeljak televizijska kuća ITV koja prenosi pomenutu emisiju.

Četverostruki olimpijski prvak je pristao biti dio ovog realityja u kojem će se takmičiti da drugih devet slavnih osoba za nagradu od 300.000 funti. što je oko 330.000 eura.

Emisija televizijske kuće ITV, koja će se početi prikazivati 15. ovog mjeseca, snima se u dvorcu Gwrych u Walesu umjesto u australskoj džungli kao inače zbog ograničenja uzorkovanih pandemijom koronavirusa.

Britanac će sljedeće godine pokušati po peti put osvojiti zlatnu medalju na 10.000 metara i najveći je favorit u toj konkurenciji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi