Mo Farah konačno otkrio istinu: "Ta žena me otela i dovela u Englesku, a reći ću vam moje pravo ime"

Živio u laži

Mo Farah konačno otkrio istinu: "Ta žena me otela i dovela u Englesku, a reći ću vam moje pravo ime"

E. Čaušević

Jedan od najboljih atletičara svih vremena Sir Mohamed Farah odlučio je u dokumentarcu koji je jučer emitovato BBC otkriti tužnu istinu o svom životu i priznati kako je došao u Englesku.

Farah je sigurno jedan od najboljih atletičara svih vremena i uspio je osvojiti čak četiri zlatne medalje na Olimpijskim igrama predstavljajući Ujedinjeno Kraljevstvo. Inače, on je rođen u Somaliji, ali je oduvijek govorio da je još kao dijete stigao sa svojom porodicom u Englesku.

Međutim, u izuzetno emotivnom dokumentarcu Farah je priznao da to nije bila istina i da je vrijeme konačno da otkrije svima šta se zapravo dešavalo.

Farah je čak priznao da to nije njegovo pravo ime i javno je rekao kako se zapravo zove, te da njegovi roditelji nikada nisu ni živjeli u Ujedinjenom Kraljevstvu kako su to mislili svi. Oca je izgubio dok je imao samo četiri godine, a u Englesku je došao na ilegalan način.

"Svi me znaju kao Mo Faraha, ali to nije moje pravo ime i nije realnost. Istina je da sam rođen u Somalilandu koji je na sjeveru Somalije. Moje pravo ime je Hussein Abdi Kahin. Bez obzira šta sam pričao u prošlosti moji roditelji nikada nisu živjeli u Ujedinjenom Kraljevstvu", priča Mo Farah i nastavlja.

"Kada sam imao četiri godine otac mi je ubijen u građanskom ratu, a porodica nam se raspala. Razdvojen sam od moje majke i ilegalno doveden u Ujedinjeno Kraljevstvo pod drugim imenom Mohamed Farah".

Farah je otkrio da su ga odveli od njegove porodice kada je imao osam ili devet godina, a otela ga je žena koju nikada prije nije vidio pod izgovorom da ga vodi rođacima koji su u Evropi i da će mu dati novo ime.

Na kraju je on stigao s njom u Ujedinjeno Kraljevstvo i prošao je pravi horor još kao dijete, a tek sada je odlučio o tome javno da priča i otkrije pravu istinu koja je šokirala javnost u toj zemlji. Radio je mnoge poslove samo da preživi i nije smio nikome da priča o tome šta se desilo i kako je došao u Ujedinjeno Kraljevstvo.

Farah je svojoj učiteljici otkrio pravu istinu i objasnio da ga je porodica koja ga je dovela prisiljavala da radi za njih iako je tek dijete. Oni su tada kontaktirali socijalnu službu, a Mo je dobio novu porodicu koja je inače iz Somalije i pobjegao je od tog pakla.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi