Novi skandal u atletici: Sharp dobila prijetnje smrću nakon komentara o Semenyji!
Bivša prvakinja Europe dobila je pretnje smrću zbog komentara

Semenyja ponovo u glavnoj ulozi

Novi skandal u atletici: Sharp dobila prijetnje smrću nakon komentara o Semenyji!

Emir Dindić

Lynsey Sharp je bivša prvakinja na 800 metara u atletici. On  je nedavno zbog svoj komentara o Caster Semenyi počela da prima pretnje smrću.

Semenya se žalila na odluku IAFF-a, o limitiranju razine testosterona kod atletičarki.

Sharp je izjavila da Semenya zbog toga ima nepravednu prednost, te nakon toga dobila je žestoke pretnje.

"Meni i mojoj porodici prijete smrću. To nije situacija u kojoj želim biti", kazala je Sharp te dodala:

"Svako može vidjeti dvije odvojene utrke , tako da ne mogu ništa povodom toga učiniti. Poznajem Caster već par godina i moram da kažem da ja nisam protiv nje. Od ove situacije nema niko koristi", završila je svoje izlaganje Sharp.

Podsjetimo, od sljedećeg mitinga atletičarke sa povišenim testosteronom moraće piti lijekove kako bi ga snizile i mogle se takmičiti u ženskoj konkurenciji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi