Semenya superiorna u prvoj utrci nakon poraza na sudu
Slavila je u prvoj utrci nakon izgubljene parnice na sudu

Miting u Dohi

Semenya superiorna u prvoj utrci nakon poraza na sudu

Emir Dindić

Južnoafrička atletičarka  Caster Semenya danas je prvi put pojavila se nakon što je izgubila na sudu. 

Ona je u utrci Dijamantne lige u Dohi ubjedljivo slavila na 800 metara.

Semenya je pobijedila u prvoj utrci nakon što je izgubila na sudu protiv Sportskog arbitražnog suda (CAS), koji je presudio u korist IAFF-a po pitanju povišenog testosterona kod atletičarki.

Pobijedila je sa četvrtim najboljim vremenom karijere (1:54:99), što joj je bilo dovoljno da bude i više nego superiorna. 

Ovo je bila ujedno i posljednja utrka po starim pravilima u atletici. Od sljedećeg mitinga atletičarke sa povišenim testosteronom moraće piti lijekove kako bi ga snizile i mogle se takmičiti u ženskoj konkurenciji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi