Putovanje kroz vrijeme: 10 najčudnijih olimpijskih sportova
Foto: EPA

Putovanje kroz vrijeme: 10 najčudnijih olimpijskih sportova

Kriket

Olimpijske igre predstavljaju smotru najboljih svjetskih sportista, pa svake dvije godine, zavisno da li se radi o Zimskim olimpijskim igrama ili Ljetnim olimpijskim igrama, imamo priliku uživati u njihovim podvizima na različitim sportskim borilištima.

Kriket je još jedan sport koji je imao samo jedan "nastup" na Olimpijskim igrama. Bilo je to 1900. godine na Ljetnim olimpijskim igrama u Parizu. Iako su na rasporedu bila tri takmičenja i to u singlu (sa jednom i dvije loptice) i dublu, prijavilo se samo deset takmičara, od kojih je bilo devet Francuza. Zanimljivo je da su među takmičarima bile i tri žene koje su se ravnopravno nadmetale sa muškim protivnicima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi