Šampionu treće vrijeme u kvalifikacijama na 100 metara
(Foto: EPA)

Coleman najbrži, Gatlin treći

Šampionu treće vrijeme u kvalifikacijama na 100 metara

M. Šljivak

Kvalifikacije trke na 100 metara na Svjetskom prvenstvu u Dohi nisu donijele previše iznenađenja.

Sutrašnje polufinale sigurno će donijeti mnogo više uzbuđenja od današnjih kvalifikacija, jer će tamo biti svi oni od kojih se očekuje borba za medalje.

Najbrže vrijeme danas je ostvario Amerikanac Christian Coleman. On je jedini trčao trku ispod 10 sekundi i njegovo vrijeme je bilo 9.98.

Coleman je čovjek koji ove sezone ima najbrže vrijeme na 100 metara (9.81) i on je definitivno jedan od favorita za zlatnu medalju.

Iza njega je Južnoafrikanac Akani Simbine. On je ostvario vrijeme od 10.01, a šampion iz Londona od prije dvije godine Justin Gatlin, također je lagano prošao u polufinale.

Pobijedio je Gatlin u drugoj kvalifikacionoj grupi sa vremenom 10.06, a zatim slijedi Yohan Blake sa Jamajke koji je imao ukupno četvrti rezultat kvalifikacija (10.07).

Polufinalne trke na 100 metara na rasporedu su sutra od 17:45 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi