Sjajan nastup mladog atletičara: Evropski prvak završio iza Maida Redžića
Redžić sa aktualnim prvakom Evrope, koji je danas mladom takmičaru iz Zenice morao čestitati, jer je miting završio iza njega

Zeničanin završio kao drugi u skoku u vis

Sjajan nastup mladog atletičara: Evropski prvak završio iza Maida Redžića

D. Kurbegović

Najbolji bosanskohercegovački skakač u vis, Zeničanin Maid Redžić (21 godina), nakon sjajnog nastupa i pobjede na Dvoranskom prvenstvu Beograda, gdje je oborio i lični rekord u dvorani (217 centimetara), danas je ovaj sjajni atletičar postigao još jedan veliki uspjeh.

Maid Redžić i njegov klupski kolega Sedin Heco danas su imali sjajan dan u njemačkom Chemnitzu, gdje su još jednom pokazali da su velika budućnosti bh. atletike. Sedin Heco je skočio 15.10 metara u troskoku, te u veoma jakoj konkurenciji zauzeo peto mjesto.

S druge strane Maid Redžić oduševio je sve prisutne na mitingu, budući da je skočio 216 centimetra. Prvo mjesto na mitingu zauzeo je Wagner koji je preskočio 220 centimetara, Redžić je bio drugi s 216 centimetara, dok je treći bio aktualni prvak Evrope na otvorenom, te broznani s prošlog svjetskog prvenstva u dvorani, nijemac Mateusz Przybylko s 216 centimetara, ali sa većim brojem pokušaja.

Sigurno da je današnji rezultat veliki uspjeh za Redžića, kojem je iza leđa bio jedan od najboljih skakača u vis u svijetu posljednjih godina i čovjek kojem je lični rekord 235 cm.

U narednom periodu očekuju se još bolji rezultati ovih mladih sportista, koji su pravi nasljednici u svijetu atletike njihovih starijih kolega Hamze Alića, Mesuda, Pezera, Amela Tuke, također takmičara AK Zenica.

Promo

Top Komentari

GMOkokoshka
Ma bravo
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi