Slavlje za Katar u skoku u vis, bronza za Sandru Perković u bacanju diska
(Foto: EPA)

SP u atletici

Slavlje za Katar u skoku u vis, bronza za Sandru Perković u bacanju diska

M. Šljivak

Okončana su još tri finala na Svjetskom prvenstvu u Dohi.

Veliko slavlje domaćim navijačima donio je skakač u vis Mutaz Essa Barshim, koji je osvojio zlato u ovoj disciplini.

On je skokom od dva metra i 37 centimetara došao do prvog mjesta, a bio je jedini koji je na kraju uspio da preskoči ovu visinu i to iz prvog pokušaja.

Prethodno je na 2.33 metra bio na rubu eliminacije. Preskočio je ovu visinu u trećem pokušaju, a zatim je 2.35 i 2.37 preskočio iz prvog pokušaja.

Srebo je pripalo Mikhailu Akimenku, a brozna Ilyi Ivanyuku sa preskočenih 2.35.

U bacanju diska zlatna medalja pripala je Kubanki Yaime Perez.

Ona je disk bacila na daljinu od 69.17 metara i završila je kao zlatna ispred sunarodnjakinje Denije Caballero.

Treće mjesto i bronzu za Hrvatsku donijela je Sandra Perković. Ona je imala hitac od 66.72 metara, a ove tri atletičarke su bile daleko ispred ostatka konkurencije.

U finalu trke na 400 metara za muškarce zlato je pripalo Stevenu Gardnieru sa Bahama.

On je došao do zlata s vremenom 43.48 i postavio je novi nacionalni rekord, a iza sebe je ostavio Kolumbijca Anthonyja Zambrana (44.15) i Amerikanca Freda Kerleyja (44.17).

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi