Kada je spiker počeo prozivati košarkaše Srbije u Beogradu su nastale nevjerovatne scene

Doček za pamćenje

Kada je spiker počeo prozivati košarkaše Srbije u Beogradu su nastale nevjerovatne scene

Haris Zilić

Košarkaška reprezentacija Srbije postala je viceprvak svijeta na minulom Mundobasketu. U finalu su poraženi od selekcije Njemačke rezultatom 83:77.

Srbija je igrala sjajan turnir, a to su prepoznali i navijači koji su večeras u Beogradu priredili spektakl.

Desetine hiljada navijača se okupilo i dočekalo viceprvake svijeta, a kada je spiker počeo prozivati njihova imena nastao je totalni "zemljotres".

Nema sumnje da su u Srbiji ponosni na svoje košarkaše i da ovo srebro gledaju kao zlato, obzirom na sastav u kojem su otišli.

Sport u Srbiji je dobio nove heroje, a košarkaška reprezentacija je pokazala da zna biti itekako opasna i bez Nikole Jokića.

Oglasi

Prije izlaska na balkon, izjavu je dao i reprezentativac Filip Petrušev.

"Nismo razmišljali o rezultatu, išl ismo dan po dan od početka priprema. Atmosfera je bila dobra, svaki dan je bilo sve bolje i na kraju je došao taj rezultat2, rekao je Petrušev i nastavio:

"Nakon povrede Boriše teško nam je sve palo, ali kad smo saznali da je dobro bili smo presretni, pogurao nas je i dao nam je vjetar u leđa."

Petrušev je bio imeprsioniran i dočekom i brojem navijača koji je stigao da ih pozdravi.

"Ovo je nevjerovatno, toliko ljudi da dođe na doček, zaista nemam riječi", završio je Petrušev.

Top Komentari

user1692778042
Jel ovi klosari znaju da su bili 2, ko jos slavi poraze
0 0
Nama u Bosni ostale šiša i tik tok!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi