Svjetski prvak se pravda nakon suspenzije: Šunjate mi se oko vrata, niste me ni pokušali nazvati

Coleman je aktuelni šampion svijeta na 100 metara

Svjetski prvak se pravda nakon suspenzije: Šunjate mi se oko vrata, niste me ni pokušali nazvati

Američki sprinter, Christian Coleman, danas je i zvanično suspendovan zbog izbjegavanja doping testa.

Colemanova suspenzija nije došla tek tako, 24-godišnji sprinter je u proteklih 12 mjeseci propustio čak tri doping testa, a sada je Jedinica za integritet atletike (AIU) odlučila da je vrijeme za suspenziju.

Za sada je Colemanu izrečena privremena suspenzija, ali bi ona mogla biti pretvorena u jednogodišnju ili dvogodišnju.

Nakon vijesti u suspenziji na društvenim mrežama se oglasio sam Coleman. Poručuje da ništa nije izbjegavao i dovodi u pitanje način na koji se sportisti "na prepad" pokušavaju testirati.

"Nemojte mi govoriti da sam propustio test ako mi se došunjate do vrata (parkirani ispred kapije kroz koju se prošli... nema nikakvog zapisa da ste bili tu) bez mog znanja. Kucate dok sam obavljao božićnu kupovinu u pet minuta udaljenom šoping centru (imam račune i izvode iz banke) i ne potrudite se da me nazove ili da pokušate stupiti u kontakt sa mnom. Bio sam i više nego dostupan i spreman za test, samo da ste me nazvali mogao sam obaviti test nastaviti sa svojim danom... O pokušaju da me testirate sam saznao tek narednu dan, kada sam iz vedra neba dobio prijavu o propuštanju istog", samo je dio Colemanove poruke.

Coleman je zvanično propustio testiranja u januaru, aprilu i decembru prošle godine.

Inače, riječ je o zlatnom sprinteru na 100 metara sa zadnjeg Svjetskog prvenstva u Dohi. Do zlatne medalje je tada došao s vremenom od 9.76.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi