Tuki vjera na prvom mjestu: Nakon dolaska na aerodrom želi na džumu

Bh. atletičar sutra stiže u BiH

Tuki vjera na prvom mjestu: Nakon dolaska na aerodrom želi na džumu

E. Čaušević

Najbolji bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka osvojio je srebrenu medalju na Svjetskom prvenstvu u Dohi što je historijski rezultat za Bosnu i Hercegovinu.

Tuka je najboljim ličnim rezultatom iz ove sezone uspio da dođe do drugog mjesta finalne utrke na 800 metara i tako osvoji srebrenu medalju što je zaista fantastičan uspjeh.

Bh. atletičar se sutra vraća iz Dohe, a planiran je veliki doček na aerodromu u Sarajevu. Avion s Amelom Tukom i njegovim trenerom Gannijem Ghidinijem slijeće sutra u 11:35 sati, a nakon toga planirana je press konferencija u 12 sati.

Nakon što se obrati medijima planirano je da se nakon toga Amel obrati prisutnim građanima ispred zgrade sarajevskog aerodroma. Nakon što se završi doček u Sarajevu plan je da se ide za Kakanj, pa za Zenicu.

No, kako su iz PR službe našeg atletičara saopštili Amel je poručio da mu je želja da nakon dočeka na aerodromu prvo ide klanjati džumu, a nakon toga da se uputi ka Kaknju. To ponovo pokazuje da je Amelu vjera na prvom mjestu.

Centralni doček planiran je u Zenici od 20 sati.

Promo

Top Komentari

Mirsad
Ovo je narušavanje privatnosti i kršenje ljudskih prava (u koja spadaju i religijska), vjera je lična stvar svakog pojedinca i svi oni kojima smeta činjenica da je Amelu na prvom mjestu njegova vjera, neka prvo pogledaju ogromnu masu fudbalera koji se prilikom ulaska na teren i izlaska sa terena krste, dodiruju zemlju, ljube prste i ko zna šta sve ne rade - pa to nikome ne smeta. E ali kad je u pitanju neko ko je musliman - svima to zapinje za oko. Pustite čovjeka na miru, njegova vjera su njegov odabir i on, kao i svako drugi, ima puno pravo na to.
8 1
MirzaBarucic
To je to brate :) Za razliku od onog "I'm not a muslim" tenisera, slogirane face. Na tebi se Amele, brate moj, vidi samopouzdanje, smirenost, poniznost. Bez ikakvih ispada. Elhamdulillahi kad te imamo :)
8 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi