Albon ostaje u Red Bullu i naredne sezone

Nagrađen za odlične rezultate

Albon ostaje u Red Bullu i naredne sezone

E. Čaušević

Ekipa Red Bulla potvrdila je danas da će Alexander Albon i naredne sezone voziti za ovaj tim u Formuli 1.

Albon je ovu sezonu počeo u ekipi Scuderia Toro Rosso, ali je iznenađujuće odlučeno da on nakon prvog dijela sezone pređe u Red Bull, a u suprotnom pravcu otišao je Pierre Gasly.

Gasly nije baš ispunio očekivanja nakon što je pred početak ekipe stigao umjesto Daniela Ricciarda koji je otišao u Renault. Red Bull je odlučio pružiti šansu Albonu koji je to itekako iskoristio.

Albon je oduševio svojim vožnjama i uspio je osvojiti 68 bodova, te završiti u top šest u svakoj utrci nakon što je stigao u Red Bull. U timu su ga nagradili za te rezultate i potvrdili jutros da će Albon voziti za ovaj tim i naredne sezone.

Prvi vozač ostaje Max Verstappen, dok će Albon imati mnogo prostora za napredak naredne godine. Sigurno da je za njega ovo najbolja nagrada za odlične rezultate u bolidu Red Bulla.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije