S nestrpljenjem čekamo 2021. godinu: Bolidi u Formuli 1 će izgledati čarobno!

Spreman novi dizajn

S nestrpljenjem čekamo 2021. godinu: Bolidi u Formuli 1 će izgledati čarobno!

E. Čaušević

Čelnici Formule 1 danas će zvanično predstaviti nova pravila koja će na snagu stipiti početkom sezone 2021. godine.

U Formuli 1 odlučili su da promijene mnoga pravila koja bi ovo takmičenje trebala učiniti dosta uzbudljivijim. Trenutno je u toku press konferencija na kojoj čelnici F1 predstavljaju nova pravila prema kojem bi timovi bili dosta bliži, te ne bi bilo razlike kao prethodnih godina.

Obično dominiraju Mercedes, Ferarri i donekle Red Bull, ali sada je cilj da i one "manje" ekipe imaju priliku da se bore za sami vrh. Pored toga u sezoni 2021. godine ćemo imati i drugačiji dizajn bolida koji je oduševio sve.

Formula 1 je na zvaničnoj stranici potvrdila da će se promijeniti drastično dizajn bolida, te da će on biti korišten od 2021. godine. Objavili su i fotografije kako će to izgledati, a mora se priznati da ovaj dizajn bolida izgleda zaista čarobno.

Fotografija F1.

Fotografija F1.

Fotografija F1.

Fotografija F1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi