Verstappen prozvao Ferrari: "To se dešava kada prestanete varati"

Vozač Red Bulla bez dlake na jeziku

Verstappen prozvao Ferrari: "To se dešava kada prestanete varati"

E. Čaušević

Vozač Red Bulla, Max Verstappen, jučer je osvojio treće mjesto na utrci za Veliku nagradu Sjedinjenih Američkih Država.

Verstappen je od početka utrke čuvao treće mjesto u Austinu i priključak za vodećim ekipama, a na kraju mu je ponestalo krugova kako bi prestigao Lewisa Hamiltona i završio drugi.

Holanđanin je nakon utrke komentarisao dešavanja na stazi, te se osvrnuo i na Ferrari koji je u potpunosti zakazao. Charles Leclerc je završio četvrti, dok je Sebastian Vettel odustao na početku utrke zbog problema s bolidom.

Red Bull se ranije žalio FIA-i da Ferrari ne poštuje pravila oko sistema za gorivo, te da su morli mijenjati sporne segmente svoje pogonske jedince. Verstappen je u tome bio žestok i bez dlake na jeziku.

"To nije ništa neobično. Takve stvari se dešavaju kada prestanete varati", rekao je Verstappen aludirajući na lošu utrku vozača Ferrarija.

Top Komentari

Pljuc
Varali ne varali ti si iza Leclerc-a, voziš za dopingovanu vodu a sereš nešta !
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi