Raikkonen: Stanje na tabeli je sra*e

Finac zadovoljan

Raikkonen: Stanje na tabeli je sra*e

A. Čaušević

Kimi Raikkonen u ovoj sezoni Formule 1 vozi bolid Alfa Romea te je impresioniran ovim timom u dosadašnjih 12 utrka.

Legendarni Finac je bodove osvajao na osam utrka, a najbolji plasman mu je sedma pozicija.

Alfa Romeo je ukupno osvojio 32 boda, a Raikkonen smatra da je stanje na tabeli obično sra*e i da nije realni pokazatelj stvari.

"Ukoliko pogledate stanje na tabeli to baš i nije tako sjajno, pravo je sra*e i ne govori ništa o realnom stanju u šampionatu. Na stazi u Barceloni, bili smo spori, ali osim te utrke mi smo fantastično vozili", rekao je Raikonen.

"Mislim da smo u Njemačkoj pokazali koliko smo brži od ostatka timova sa sredine tabele. Ekipa ide u pravom smjeru i radi prave stvari uprkos nekim ogreničenjima, poput malog budžeta."

"Mi smo toga svjesni i prihvatili smo da stvari tako stoje pa se trudimo da svoj posao uradimo što bolje možemo. Sezona je dobra, za sada, uvijek može biti bolje, nismo sve šanse iskoristili, ali zadovoljni smo", dodao je on.

Formula 1 se nastavlja za dvije sedmice utrkom za Veliku nagradu Belgije.

Top Komentari

Brzina99
The Man, The Myth, The Legend
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi