Fernando Alonso doživio nesreću na Dakar reliju, vozilo se prevrnulo nekoliko puta

Samo dva kilometra od kraja etape

Fernando Alonso doživio nesreću na Dakar reliju, vozilo se prevrnulo nekoliko puta

E. Čaušević

Ovogodišnje izdanje Dakar relija se po prvi put u historiji održava u Saudijskoj Arabiji.

Takmičenje je počelo prije desetak dana, a na startu je bilo ukupno 342 vozila. Iako je Reli Dakar ponudio nekoliko odličnih trenutaka u centru pažnje se pored svega toga našao Fernando Alonso.

Legendarni vozač Formule 1 odlučio je učestvovati da Dakar reliju, ali ne ide mu baš najbolje. Alonso je imao danas incident kada se njegovo vozilo prevrnulo samo dva kilometra od završetka etape koja je iznosila 534 kilometra.

Alonso je iz čudnog ugla pokušao da pređe preko pješčanog brijega, a onda se njegova Toyota Hilux prevrnula nekoliko puta. Na svu sreću Alonso i njegov suvozač Marc Coma prošli su bez povreda.

Ipak, šteta na vozilu je bila nešto ozbiljnija, pa su zbog popravka izgubili čak 68 minuta. Trenutno se nalaze na 14. poziciji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti