Alonso najavio povratak u Formulu 1

Španac nije isključio mogućnost

Alonso najavio povratak u Formulu 1

A. Čaušević

Dvostrukog prvaka svijeta Fernanda Alonsa bi uskoro ponovo mogli gledati u bolidu Formule 1.

Alonso je najavio povratak u najbrži oktanski cirkus na svijetu 2021. godine kada će Formulu 1 zadeseti velike promjene jer tada na snagu stupa i novi pravilnik.

"2021. je uvijek bila kao stvorena za moj povratak u Formulu 1. 2020. ne, pošto pravila ostaju ista. Razlozi zbog kojih sam otišao 2018. su još uvijek isti", rekao je Alonso.

"U zadnjoj utrci smo na bolidu napisali ‘Hasta luego’, a ne ‘Adios’. Uvijek je bio plan da se vratim 2021", dodao je Španac.

Alonso je posljednji angažman u Formuli 1 imao u McLaren Hondi, prije toga vozio je za Ferrari, McLlaren Mercedes, Renault i Minardi. U 2020. godini bit će fokusiran na Dakar i Indy 500.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi