Fernando Alonso pred sebe postavio novi izazov
(Foto: EPA)

Želi na reli Dakar

Fernando Alonso pred sebe postavio novi izazov

M. Šljivak

Legendarni španski vozač Fernando Alonso spreman je za novi izazov.

Alonso je nakon velike karijere u Formuli 1, te isto tako uspješnih nastupa na trci 24 sata Le Mansa i 24 sata Deytone, odlučio preći u reli.

On namjerava nastupiti na poznatom reliju Dakar i uveliko se priprema za tu trku.

Tako je sa još jednim legendarnim vozačem Marcom Comom učestvovao na reliju Maroko, gdje je imao dosta problema sa automobilom, što mu je malo pokvarilo utisak.

Ipak, španski mediji tvrde da je će Alonso u narednom periodu testirati automobil kojeg je Toyota spremila za njega, a na rasporedu su tri testa na tri kontinenta.

Prvi će odraditi u Evropi, zatim ide u Maroko na afričko tlo, a generalna proba bit će nacionalno prvenstvo Saudijske Arabije, što je svake godine pravi test za reli Dakar kod mnogih vozača.

Alonso je, podsjeitmo, dva puta bio šampion Formule 1 i to u bolidu Renaulta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi