Fernando Alonso se želi vratiti u Formulu 1, a komentar Verstappena mu se neće svidjeti

Vozač Red Bulla brutalno iskren

Fernando Alonso se želi vratiti u Formulu 1, a komentar Verstappena mu se neće svidjeti

E. Čaušević

Utrkom za Veliku nagradu Abu Dhabija jučer je spuštena zavjesa na još jednu sezonu Formule 1.

I ove godine dominirao je Lewis Hamilton u Mercedesu koji je sezonu završio pobjedom u Abu Ahabiju. Ove sezone nismo imali mnogo uzbuđenja za titulu prvaka svijeta u poretku vozača, ali ni konstruktora.

Međutim, u narednoj sezoni se očekuje preokret, te se mnogi nadaju da Ferrari i društvo mogu pomrsiti račune Mercedesu. Također, špekuliše se da bi se uskoro u F1 mogao vratiti i legendarni Fernando Alonso.

Španac je napustio Formulu 1 na kraju prošle sezone, ali postoji šansa da se 2021. godine vrati. Tada će se uvesti nova pravila, no i dosta vozača će biti bez ugovora u čemu svoju šansu vidi i Alonso.

Ipak, vozač Red Bulla, Max Verstappen, ne vjeruje da je to baš dobra ideja za Alonsa.

"On je odličan vozač i bilo bi dobra vidjeti ga ponovo na stazi, ali samo ukoliko bude imao konkurentan bolid. Ukoliko to ne uspije onda bi to bilo samo gubljenje vremena i vjerujem da je i on svjestan toga", poručio je Verstappen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi