Alonso: Vraćam se samo ako imam šansu za titulu
Fernando Alonso najavio je povratak u Formulu 1

Zanimljiva izjava

Alonso: Vraćam se samo ako imam šansu za titulu

E. Dindić

Fernando Alonso ostavio je mogućnost da se vrati u skorijoj budućnosti u Formulu 1. 

Ovaj vozač prošle godine odvezao je svoju posljednju utrku, nakon čega je i zvanično otišao u penziju.

Međutim, prošlo je osam mjeseci a po svemu sudeći Alonso je promijenio mišljenje. U razgovoru za tamošnje medije istakao je da razmišlja o povratku na stazu.

"Otvoren sam za zanimljive ponude u budućnosti, ako odlučim da se vratim u Formulu 1 biće to samo ukoliko budem imao realne šanse za titulu. Nisam zainteresovan za projekte koji kreću od nule, želim odmah pobjednički bolid, ako se takvi uslovi ispune nema sumnje da ću se vratiti na stazu", rekao je Alonso te dodao:

"To što imam 37 godine ne predstavlja veliki problem, tijelo najbolje reaguje između 25. i 30. godine. Međutim ipak moja prednost je što imam dovoljno iskustva koje se stiče godinama i koje ja definitivno imam", rekao je Alonso.

Španac je dva puta uspio da osvoji titulu najbolje u Formuli 1, 2005. i 2006. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije