Fernando Alonso se u punoj brzini zakucao u zid

Na treningu za trku Indy 500

Fernando Alonso se u punoj brzini zakucao u zid

M. Šljivak

Legendarni španski vozač Fernando Alonso doživio je težak sudar na treningu pred trku Indy 500.

Alonso je tokom treninga izgubio kontrolu nad svojim bolidom i pri punoj brzini je udario u jedan, a zatim i u drugi zid.

Sve je izgledalo zaista stravično, ali srećom Alonso se izvukao bez teških povreda, iako ih je lako mogao zadobiti.

Sam je napustio slupani bolid, odmah je prebačen u medicinski centar na dodatne preglede, a utvrđeno je kako nema nikakvih povreda.

Ovaj 37-godišnji nakon duge i uspješne karijere u Formuli 1, radi sjajne stvari i na drugim trkalištima, pa ga često gledamo na pobjedničkim postoljima širom svijeta.

Međutim, i tako iskusni vozači naprave greške koje ih koštaju izlijetanja sa staze, a Alonso je ovog puta imao dosta sreće.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi