"Bit ću vrlo drzak i reći da ne možete kravu pretvoriti u tigra"

Bez lijepog mišljenja o Rusu

"Bit ću vrlo drzak i reći da ne možete kravu pretvoriti u tigra"

A. Čaušević

Nikita Mazepin je samo jedan u nizu mladih vozača koji će debitovati u Formuli 1 predstojeće sezone. 

Mnogi komentatori i analitičari već sada uopšte nemaju lijepo mišljenje o Rusu, a isto je ponovio i šef Alpha Taurija, Franz Tost.

Mazepin će voziti bolid Haasa, a njegov timski kolega će biti Mick Schumacher. Od mladih vozača izdvaja se i Japanac Yuki Tsunoda.

"Imamo nekoliko mladih vozača koji su dobri. Osim Micka i Yukija tu je i Robert Shwatzman. Imam visoko mišljenje o njima trojici i oni će biti budućnost Formule 1."

"Mazepin? Znam biti vrlo drzak i reći ću da ne možete pretvoriti kravu u tigra, jer uvijek zavisi koliko je neko pametna kada sjedne u bolid", dodao je Tost.

Mazepin je ljetos izazvao skandal tako što je objavio video kako hvata prijateljicu za grudi tokom vožnje. Od tada je na udaru kritika, ali ga je Haas svejedno zadržao u timu.

Promo

Top Komentari

Rigel
Babo mu kupio mjesto u formuli, inace ruski milijarder. Generalno vecina vozaca dobija mjesto ako ima jakog sponzora da ga gura. Mali je broj onih koji su tu radi talenta i koji nemaju jaka ledja.
11 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti