Bottas i Verstappen nemaju ništa protiv povratka nadolijevanja goriva u Formuli 1

Timovi se tek moraju oglasiti po pitanju vraćanja ovog pravila

Bottas i Verstappen nemaju ništa protiv povratka nadolijevanja goriva u Formuli 1

S. Pašalić

Nedavno se u svijetu Formule 1 pojavila priča kako bi se ponovo moglo vratiti pravilo o nadolijevanju goriva.

Ovo pravilo je ukinuto 2010. godine kako bi se smanjili troškovi, ali se također smatralo da će to donijeti veći broj preticanja u utrkama čime bi one postale i dosta zanimljivije.

Prvi čovjek FIA-e, Jean Todt, je rekao da će timovima biti ponuđeni određeni prijedlozi na razmatranje i čini se da neki vozači nemaju ništa protiv ovog pravila, a među njima su Max Verstappen i Valtteri Bottas.

"Da, zašto ne? Preferiram vožnju punom snagom umjesto štednje guma i goriva. Na primer, mi smo u Austriji vozili punom snagom. Naravno, stvari bi se razlikovale od utrke do utrke i ne znam da li bi povratak nadolijevanja goriva učinio Formulu 1 boljom", rekao je Verstappen.

"Ako bismo imali lakše bolide, to bi bilo bolje za sve. Za utrkivanje, gume i sve ostalo. Što god bismo mogli napraviti da bolidi postanu lakši, to bi bio bonus i mnogo bismo više uživali u utrkama. I mi vozači i svi ostali", rekao je Bottas.

Top Komentari

Edy
to bi bila ludnica s ovim bolidima s ovom snagom bile bi nevjerovatne g sile u krivinama,bolidi bi bili manji i laksi ne znam koliko bi to bilo pametno
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi