Suci odlučili: Verstappenova pobjeda je legalna!

Holanđanin može slaviti

Suci odlučili: Verstappenova pobjeda je legalna!

Holandski vozač Max Verstappen može nastaviti da slavi pobjedu u trci za Veliku nagradu Austrije jer mu ista neće biti oduzeta.

Verstappen je pobijedio tako što je tri kruga prije kraja pretekao Charlesa Leclerca, ali njegovo preticanje je bilo vrlo sumnjivo obzirom da je tom prilikom vozača Ferrarija izgurao sa staze.

Ipak, nakon što su suci čak tri i pol sata vijećali o tome da li je potez Verstappena ispravan ili ne, donijelu su odluku da je sve uredu i da će pobjeda ostati u rukama Maxa.

"Nijedan vozač ne snosi krivnju za incident", navodi se u saopštenju.

Podsjetimo, Verstappen je odmah nakon trke rekao kako je siguran da je njegov potez legalan.

"Ako ovakve stvari nisu dozvoljene, onda je bolje da ostanem kući. Koja je onda svrha trkanja?", upitao se Holanđanin nakon pobjede.

Ipak, suci su ga obradovali i njegovo slavlje će trajati vjerovatno duboko u noć.

Top Komentari

zire10
da je to uradio protiv hamiltona kaznjen bi bio
12 2
FA7
cuj legalna, prije da je regularna...
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi