Pogledajte incident koji je obilježio trku Formule 1 u Silverstoneu

Vettel udario Verstappena

Pogledajte incident koji je obilježio trku Formule 1 u Silverstoneu

M. Šljivak

Incident između Sebastiana Vettela i Maxa Verstappena obilježio je današnju trku Formule 1 u Silverstoneu.

U 37. krugu Vettel je pokušao da pretekne Verstappena i da dođe do treće pozicije, ali sve što je uspio je da se zabije u njegov bolid, što je uzrokovalo izlijetanje obojice vozača sa staze.

Vettel je na kraju bio taj koji je gore prošao. Trku je završio na 16. mjestu, doke je Verstappen uspio da dođe do bodova i njegov Red Bull je kroz cil prošao kao peti.

U Silverstoneu je pobjedu slavio aktuelni svjetski prvak Lewis Hamilton u bolidu Mercedesa, a iza sebe je ostavio klupskog kolegu Valterija Bottasa, dok je čast Ferrarija spasio Charles LeClerc koji je završio kao treći.

Top Komentari

Edy
vettel predaj kljuceve i razguli
2 0
realno_govoreci
Sigrno je ovo bila ponovo urota cijele F1 protiv Vetela i Feraria
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi