Bottas: Nisam rizikovao zbog novog ugovora već zbog pobjede

Rizik se nije isplatio

Bottas: Nisam rizikovao zbog novog ugovora već zbog pobjede

E. Čaušević

Finski vozač Valtteri Bottas dobro je ušao u novu sezonu Formule 1, ali kako su utrke odmicale tako je on vozio sve lošije.

Činilo se da bi Bottas mogao biti konkurencija svom kolegi iz Mercedesa, Lewisu Hamiltonu, no već sada je jasno da neće moći ugroziti aktuelnog prvaka.

Bottas je i u Mađarskoj zakazao jer je imao kontakt s Charlesom Leclercom u prvom krugu zbog čega je morao u boks što ga je koštalo. Na kraju vozač Mercedesa završio je na osmom mjestu.

U posljednje vrijeme se sve više špekuliše o tome da je ovo za Bottasa posljednja godina u Mercedesu i da će naredne sezone njegovo mjesto dobiti Esteban Ocon.

Bottas je nakon utrke poručio da nije u prvom krugu rizikovao zbog novog ugovora u Mercedesu već zbog pobjede. No, rizik se na startu nije isplatio nakon trkačkog kontakta s Leclercom zbog čega je za njega pobjeda ostala samo san.

"O ugovoru nisam razmišljao dok sam bio u tom prvom zavoju. Bio sam gladan pobjede bez obzira na razgovore o novom ugovoru. Htio sam da budem prvi i zbog toga sam rizikovao. Leclerc nije reagovao baš najbolje i mogao se izbjeći kontakt, ali tako je to u ovom sportu u kojem centimetri nekada sve odluče", rekao je Bottas.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi