U sljedećoj sezoni Formule 1 na rasporedu 22 utrke

Toto Wolff potvrdio

U sljedećoj sezoni Formule 1 na rasporedu 22 utrke

A. Čaušević

Naredna sezone vozači Formule 1 vozit će čak 22 utrke. 

Da je pao dogovor timova o broju utrka za 2020. godinu potvrdio je i šef Mercedesa Toto Wolff nakon sastanka za vrijeme Velike nagrade Mađarske.

Dogovoro je da u kalendar bude ubačena još jedna utrka s tim da se neće uvoditi dodatnih četvrti motor što bi moglo povećati troškove timovima koji kupuju motore.

"Ukratko, dogovorili smo 22 utrke za sljedeću sezonu. Moramo dopustiti Libertyju da radi svoj posao, a to je da grade F1", rekao je Wolff te dodao:

"Ako su u mogućnosti dovući promotore, moramo ih podržati ne bismo trebali mijenjati tehničke propise zbog toga što imamo dodatnu utrku."

Nakon što je usaglašen broj utrka čelnici Libertyja će u narednom periodu napraviti i zvanični raspored utrka za 2020. godinu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi