Strašan sudar Bottasa i Russella u Imoli, a onda svađa i pokazivanje srednjeg prsta

Okšraj Finca i Britanca

Strašan sudar Bottasa i Russella u Imoli, a onda svađa i pokazivanje srednjeg prsta

E. Čaušević

Utrka za Veliku nagradu Italije koja se vozi u Imoli trenutno je prekinuta nakon incidenta u 34. krugu.

Već smo znali da nas u Imoli očekuje dosta uzbuđenja u današnjoj utrci zbog kiše koja je počela padati nekoliko sati prije početka.

Na samom startu vidjeli smo odličan početak Verstappena koji je uspio da lagano zaobiđe Pereza i Hamiltona i izbije na prvo mjesto koje još uvijek drži.

No, totalni haos gledali smo u 34. krugu ove utrke. Prvo je veliku grešku napravio Hamilton koji je izletio sa staze i uz dosta muke uspio je da se vrati, ali je oštetio prednji dio bolida.

Kada su kamere bile fokusirane na Hamiltonu i njegovom povratku na stazu desio se novi incident zbog čega su čelni ljudi Formule 1 bili primorani da označe crvenu zastavu i prekinu utrku.

Naime, težak sudar imali su Valtteri Bottas i George Russell, a dijelovi njihovih bolida rasuli su se po stazi.

Oglasi

[twitter]https://twitter.com/Kokefin/status/1383781529717940231[/twitter]

Prve slike su bile zastrašujuće, ali na svu sreću Bottas i Russell su prošli bez povreda. Obojica kažu da nisu krivi za ovaj strašni udes, ali jasno je da je neko od njih napravio pogrešku.

Russell je odmah nakon izlaska iz bolida prišao Bottasu kako bi mu poručio da je on kriv, a vozač Mercedesa mu je zbog toga pokazao srednji prst.

Image

Utrka je prekinuta kako bi se staza očistila, ali uskoro se očekuje nastavak i sigurno je da nas čeka mnogo uzbuđenja.

Verstappen je prvi, a iza njega su Leclerc i Norris. Nakon što je izletio sa staze Hamilton se vratio na deveto mjesto i potrebno mu je čudo da danas slavi u Imoli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi